A viking hadi fegyverek

A 11. században a vikingeket félelmetes harcosokként ismerték, akik kardot, fejszét és más halálos fegyvereket tudtak forgatni. Fedezze fel legerősebb fegyvereiket!

A viking korszak olyan korszak volt, amikor a skandináv nép Skandináviában és Észak-Európában élt. Heves harcosok hírében álltak, és sok fegyverüket kifejezetten harcra tervezték.

Kard

A kardok voltak a vikingek legelterjedtebb fegyvere a korai középkorban. A viking kor előrehaladtával azonban egyre népszerűbbé vált a balták használata. A fejszék jellemzően hosszabbak voltak, mint a kardok, így könnyebben lendítették és nehezebben háríthatók. A lándzsákat is gyakran használták, különösen a lovassági egységek elleni harcban.

A kardokat csaták során használták, mert könnyen kezelhetőek és könnyen használhatók voltak. A vikingek gyakran két kardot hordtak egyszerre, mindkét kezükben egyet. A 9. század végéig a kardok voltak a vikingek elsődleges választott fegyvere. Fából készültek, pengéjük 30 és 50 centiméter (12 hüvelyk) közötti volt. A kardok általában kétélűek voltak, ami azt jelenti, hogy a kard mindkét oldalán volt egy él. Ez lehetővé tette a felhasználó számára, hogy többször csapjon le anélkül, hogy el kellett volna fordítania a fegyvert.

Fejsze

A fejsze a viking kor egyik legfontosabb eszköze volt. A vikingek fejsze segítségével fát vágtak, húst aprítottak, és rönköket hasítottak tűzifára. A fejszék támadó és védekező fegyverként is használhatók. Például, ha egy viking meg akarta támadni az ellenségét, rálendítette a fejszéjét. Ha az ellenség megpróbálta megvédeni magát, akkor a pajzsával próbálta hárítani az ütést.

Lándzsa

A lándzsa a viking kor egyik legfontosabb fegyvere volt. A vikingek lándzsákat vittek a csatába, és azokat az ellenségre lehetett dobni, vagy szúrni lehetett velük. A lándzsákat gyakran tollal és más anyagokkal díszítették, sőt némelyik hegyét kihegyezett csonttal is ellátták.

Pajzs

A pajzsok fából, fémből, bőrből vagy akár csontból készültek. Általában kerek, vagy téglalap alakúak voltak, lekerekített sarkokkal, és gyakran dekoratív mintákkal borították őket. A pajzsokat arra használták, hogy megvédjék magukat az ellenséges támadásoktól.

Íj

A vikingek íjakkal vadásztak vadra, és megvédték magukat az ellenségektől. Az íjak jellemzően fából, szarvból, csontból vagy agancsból készültek. Némelyikük ezüsttel vagy arannyal volt díszítve, míg mások egyszerűek voltak.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.