Rendszergazdai munkaköri feladatok

A rendszergazdák szoftverek telepítésével, kiszolgálók konfigurálásával, hibaelhárítással és a hálózati forgalom figyelésével tartják karban a számítógépeket és a hálózatokat. Azt is biztosítják, hogy minden felhasználó hozzáférjen a szükséges erőforrásokhoz.

Fenntartja a hálózat biztonságát a forgalom figyelésével és a lehetséges fenyegetések azonosításával.

A hálózati rendszergazdák figyelik a hálózati forgalmat és azonosítják a lehetséges fenyegetéseket. Ez magában foglalja a naplók és egyéb adatok megtekintését annak megállapítására, hogy történt-e rosszindulatú tevékenység. Ha támadás történik, a rendszergazda lépéseket tesz a további károk elkerülése érdekében.

Nyomon követik a szerver teljesítményét, és meggyőződnek arról, hogy megfelel az üzleti igényeknek.

A hálózati tevékenység figyelése mellett a rendszergazdáknak meg kell győződniük arról is, hogy az általuk kezelt szerverek megfelelnek-e az üzleti követelményeknek. Nyomon kell követniük, hogy az egyes kiszolgálók mennyi memóriával rendelkeznek, milyen gyorsan futnak a processzorai, és mennyi lemezterületet használnak.

Biztosítják, hogy a szerverek zökkenőmentesen és hatékonyan működjenek.

A kiszolgálók zökkenőmentes és hatékony működésének biztosítása érdekében a rendszergazdáknak rendszeresen figyelniük kell őket. Ez magában foglalja az operációs rendszer, a hardver, a szoftver és az alkalmazások állapotának ellenőrzését. Azt is fontos ellenőrizni, hogy működés közben nem történt-e hiba. Ha hiba történik, a rendszergazdának meg kell határoznia a hiba okát, és meg kell tennie a szükséges lépéseket az újbóli előfordulásának megakadályozására.

Szükség szerint telepíti a szoftverfrissítéseket és javításokat.

A kiszolgáló felügyelete mellett a rendszergazdáknak szükség szerint szoftverfrissítéseket és javításokat kell telepíteniük. Ezek a frissítések és javítások segítenek abban, hogy a kiszolgáló naprakész legyen az aktuális biztonsági fenyegetésekkel és egyéb változásokkal kapcsolatban.

Kezeli a biztonsági másolatokat és visszaállítja az adatokat.

A biztonsági mentések minden vállalkozás számára elengedhetetlenek, mert lehetővé teszik az elveszett fájlok és adatok helyreállítását. Ha elveszíti a kritikus dokumentumokat, képeket vagy más fájlokat, könnyen visszaállíthatja azokat a biztonsági mentési fájl megnyitásával. Biztonsági másolatot kell készítenie az operációs rendszerről is, hogy gyorsan visszaállíthassa azt, ha valami elromlik.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.