Viking kultúra

A vikingek heves harcosok voltak, akik Skandináviában éltek a viking korszakban (kb. 800-1100 között). Meghódították Európa és Észak-Amerika nagy részét, és számos lenyűgöző műtárgyat hagytak hátra.

A vikingek története

A vikingek egyike volt az első európai kultúráknak, akik megtelepedtek Skandináviában. Nevük az óskandináv „vikr” szóból származik, ami „bemenetet” jelent. Valójában a „viking” kifejezést eredetileg a Balti-tenger partjain élő emberek leírására használták.

A fegyvereik

A vikingek jól ismertek fegyverhasználatukról, mint például kard, fejsze, lándzsa és íj. Bőrből, vasból és bronzból készült páncélt is viseltek.

A ruházatuk

A vikingek ruházatot használtak, hogy megvédjék magukat az időjárás viszontagságaitól. Gyakran hordtak prémes köpenyt, sisakot és csizmát. Hordtak pajzsokat, kardokat és egyéb fegyvereket is.

Az ő ételük

A vikingek halat, húst, kenyeret, sajtot, tejet, zöldséget, gyümölcsöt és mézet ettek. Ittak sört, mézsört, bort, vizet és tejet. Kását, zabkását és zabpelyhet is ettek. Télen melegen, nyáron hűvösen öltöztek.

Vallásuk

A skandináv vallás többistenhívő volt. Odin, Thor, Freya, Loki, Heimdall, Baldr és mások voltak benne. Három fő isten volt: Odin, Thor és Frigga.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.